Divadelní představení - O zlém černokněžníkovi

29.06.2016 10:37

Dramatický kroužek spolu s paní učitelkou Flégrovou pilně trénoval celé druhé pololetí v pořadí už šestou hru. Tentokrát se jmenovala „O zlém černokněžníkovi“. Zahráli jsme ji 22. - 23. 6. 2016 dětem z mateřské školy, spolužákům ze základní školy a veřejnosti. Jako obvykle jsme měli trému, protože nám na výsledku velmi záleželo. Nesvázala nás však natolik, abychom si představení neužili. Naopak, ti nejzkušenější si svoje promluvy velmi užívali.

Diváky hra zavedla do království krále Radovana, kterému zlý černokněžník unesl syna Slávka. Po letech zloduch do království opět zavítal, aby se oženil s jednou ze tří princezen. Král mu však nechtěl dát ani jednu, a tak čaroděj královské rodiče očaroval. Princezny se pak vydaly do světa, aby své rodiče zachránily. Setkaly se s trpaslíky, čarodějnicemi a vodníky a nakonec našly i ztraceného brášku. Hra byla jako obvykle proložena písničkami.

Velký dík patří rodičům, kteří pomáhali s maskami a podporovali děti v jejich snažení. Díky vybraným penězům jsme si v pátek mohli udělat besídku (zajeli jsme na pizzu na Malou Skálu) a na příští rok budeme moci namalovat nové kulisy. Velkou pochvalu pak posílám všem mladým herečkám a hercům.

Hráli: 1. tř.: T. Holubová, A. Vávrová, 2. tř.: A. Cvrčková, L. Kochánková, A. Rutkovská, 3. tř.: K. Budinová, K. Cermanová, M. Dvořáková, N. Opatřilová, E. Trakalová, 4. tř.: N. Brunclíková, M. Kovář, M. Mlejnek. Nápověda: K. Tynková.

 

fotogalerie

zskoberovy.rajce.idnes.cz/divadlo_O_zlem_cernokneznikovi