Kroužky školy

25.06.2020 10:55

 

  • Dramatický kroužek

Ve školním roce 2019/2020 navštěvovalo dramatický kroužek pod vedením S. Flégrové 15 dětí z 2. - 5. ročníku. Na podzim jsme zkoušeli různá cvičení na improvizaci, vyjádření se pohybem, trénování hlasitého projevu či divadelní hádanky. Během podzimu jsme nazkoušeli a na Rozsvícení vánočního stromečku jsme předvedli Vánoční příběh - krátkou hru s koledami. Od prosince jsme začali nacvičovat hru "O líném Kubovi". Slibně rozjetý trénink bohužel přerušila pandemie koronaviru. Po návratu do školy jsme nemohli kvůli vládním opatřením v kroužku pokračovat, a tak letošní rok se musel obejít bez divadelního představení i bez závěrečné besídky. Příští školní rok máme v plánu hru znovu nastudovat, i když některé role budeme muset přeobsadit, protože 5 herců odchází na druhý stupeň.

 

  • Florbal

V letošním školním roce kroužek, který vedl pan ředitel Petr Flégr, navštěvovalo 12 žáků z 4. - 5. třídy. Někteří žáci jsou již opravdu florbaloví profesionálové, neboť se zdokonalují ve florbalovém oddíle TJ Sokol Koberovy. Během roku nehrajeme jen florbal, ale také fotbal, Bum-bác-ball nebo Frisbee. Navštívili jsme dva florbalové turnaje a umístili se na druhém a třetím místě, což je obrovský úspěch.

 

  • Deskové a logické hry

Díky dotacím jsme mohli zorganizovat kroužek deskových her, který vedl pan ředitel Mgr. Petr Flégr. Na tento kroužek docházelo 6 žáků, kteří se měli možnost setkat se spoustou zajímavých her. Mezi nejoblíbenější hry patřili Gloomhaven, Talisman, Tipni si, Karaq, Nejsme tu sami, Magic the Gathering a Kamiónem po Evropě. Kromě mnoha vítězství a porážek jsme zažili hlavně kupu zábavy.

 

  • Čtenářský klub

Od září skupinka žáků navštěvovala čtenářský klub, který se konal každé úterý. Během hodin jsme si představili a seznámili se, se spoustou nových publikací a dozvěděli se o nových autorech dětské literatury. Často jsme navštěvovali školní knihovnu, kde jsme objevili mnoho zajímavých knížek. V hodinách čtenářského klubu jsme ale pouze nečetli, zkoušeli jsme různé čtenářské hry, zařazovali metody kritického myšlení, rozvíjeli slovní zásobu a procvičovali práci s textem.

 

  • Taneční kroužek

Ve školním roce 2019/2020 se již druhý rok scházeli žáci třetího, čtvrtého a pátého ročníku na hodinách tanečního kroužku pod vedením paní učitelky Cvrčkové. Na podzim jsme nacvičovali na vánoční vystoupení, které se dětem moc podařilo. Letošní rok jsme se kromě různých tanců (disco, jive, bachata, jazz dance a mnoho dalších) učili procvičovat a posilovat své tělo a zařazovali jsme i gymnastické cviky.

 

  • Klavír

Tento školní rok navštěvovali kroužek klavíru čtyři slečny z páté třídy a to Adéla Rozalia Velová, Květa Sládková, Barbora Milerová a Bára Plecháčová a jeden druháček Rudolf Sládek. Při hře se děti učily správné sezení a držení těla, postavení ruky na klaviatuře, noty a délky not, správný rytmus a to nejtěžší, hrát každou rukou jiné tóny najednou. Holky byly ale moc šikovné, protože už jsou starší a některé také chodí do hudební školy a mají rytmus v krvi, proto jsme přešli ke hraní jednoduchých známých lidových i umělých písniček, které si holky vždy mohly vybrat podle toho, které se jim líbily nebo je znaly. S druháčkem Rudou jsme trénovali prstoklady a noty, ale také si zkusil zahrát vždy jednou rukou známé lidové melodie. Po karanténě se kroužek již otevřít nemohl, ale příští rok se už těším na nové tváře, které do kroužku klavíru nastoupí.      

 

  • Atletický kroužek

Letos jsme opět spolupracovali s atletickým oddílem TJ Turnov. Ti u nás připravovali každý čtvrtek atletické odpoledne pro žáky. Ač si tento kroužek museli rodiče zaplatit, přihlásilo se kolem dvaceti žáků a byl velmi oblíbený. Kroužek vedla Kateřina Čermáková. Doufáme, že se nám podaří podobná spolupráce i v příštích letech.