Třídní výlet 3. třídy

24.06.2020 10:56

 

Ve třídě nastalo velké pozdvižení, když jsme na vycházce během prvouky našli pod šípkovým keřem dopisy v lahvi. Psaly nám objevitelky Suzy Laffayet a Molly Stark a prosily nás o záchranu. Jejich loď totiž ztroskotala a obě se dostaly na ostrov Siberut, který je obydlený lidožravými Mantavijci. Nemuseli jsme se dlouho rozmýšlet a rozhodli jsme se, že obě statečné ženy zachráníme.

Výprava byla domluvená na středu, 17. 6. U školy jsme našli dopis kapitána lodi, že nás bohužel při naší výpravě nedoprovodí. Našli jsme zakopanou mapu k ostrovu Siberut, nalodili jsme všechny důležité věci, zvedli kotvu a podle mapy vypluli. Blížili jsme se ke břehům Siberutu (Zahájčí), když jsme zaslechli volání o pomoc. U stromu byla svázaná Molly a Suzy Poté, co jsme je osvobodili, dozvěděli jsme se, že Mantavijci sežrali piráty, kteří měli na tajném místě ukrytý poklad. Vydali jsme se tedy podle indicií na cestu za pokladem!

Nápovědy nás vedly lesem až na Malou Skálu. U pana Boháče jsme si vypůjčili koloběžky, a tak od Boučkova statku až k Zrcadlové koze jsme drandili na koloběžkách. Tuto část výletu jsme si opravdu užili a společná jízda na koloběžkách byl moc pěkný zážitek. U Zrcadlové kozy jsme na hodinu přerušili naši výpravu za pokladem a užili si cachtání a vodní radovánky u přívozu.

Naše cesta pokračovala do kopce k Záholicím a pak dál po červené turistické značce. Tato část výletu prověřila kondici a výdrž všech účastníků. Ještě, že jsme se na trase mohli posilnit sladkými borůvkami. Nad Klokočím jsme síly nabrali v kouzelném občerstvení nad Klokočím, kde na nás čekala poslední indicie. Ta nás zavedla k pokladu v Klokočských průchodech.

Kanibaly jsme sice během cesty nepotkali, ale i tak to byl nádherný výlet. Celá třída máme mnoho krásných zážitků, na které budeme ještě dlouho vzpomínat. Velký dík patří dvěma maminkám – paní Habrové a Melounové, které nás po celý den doprovázely a pomohly tak paní učitelce Flégrové s dohledem během výletu.

 

fotogalerie

zskoberovy.rajce.idnes.cz/vylet_3.trida