Vlastík

23.05.2017 08:50

Ve čtvrtek 18. a v pátek 19. května se konal v ZŠ Masarykova v Tatobitech jubilejní desátý ročník vlastivědné soutěže Vlastík 2017. Vlastík je soutěž čtyřčlenných týmů (jeden druhák - Adam Drahoňovský, třeťák - Agátka Rutkovská, čtvrťák - Nikolka Opatřilová a páťák - Matěj Mlejnek), které po dva dny plní různé úkoly z prvouky, přírodovědy a vlastivědy. 

Celá soutěž byla motivovaná láskou ke knize. V první velikánské hře, bylo úkolem zachránit všechny knihy. Nejprve se všichni seznámili s pražskými památkami a nejmladší účastníci si proti sobě zahráli pexeso. Dále se přesunuli do tříd a na všechny čekaly první a druhé protokoly – všeobecné testy. 

Po obědě na děti čekala velká čtyřhodinová strategická hra Zachraňme knihu, kde nejprve zachraňovaly písmena, potom slova a nakonec celé knihy. Po přesunutí do školy si všichni zahráli obdobu známé soutěže Riskuj! 

Po odpolední strategické hře přišla na řadu večeře a oslava 10. ročníku soutěže. Na školním hřišti vyrostlo sférické kino a všichni Vlastíkovi kamarádi byli pozváni na promítání Snu o létání. Ve večerních hodinách na nás čekal krásný ohňostroj.

Během noci napadly školu bakterie, které začaly požírat zachráněné knížky. S pomocí paní učitelek se po ránu děti vrhly na výrobu přístroje k zachránění knih.

Se společnými silami se podařilo knihy zachránit a dva dny plné soutěžení již byly u konce a i my jsme si za krásné deváté místo odnesli památeční medaile. 

 

článek tatobity

www.skola.tatobity.cz/view.php?cisloclanku=2017050004

 

fotogalerie

zskoberovy.rajce.idnes.cz/Vlastik_2