Školní výlet Sedmihorky 9. až 10. 5. 2019

16.05.2019 13:46

 

Žáci čtvrté třídy vyrazili na školní výlet do Sedmihorek s paní učitelkou Bičíkovou a Šálkovou. Cestu autobusem a vlakem s přestupem už děti znají. Tentokrát si s sebou vzali spacáky na přenocování v kempu, protože nás ten den čekaly dva programy od SEV Střediska ekologické výchovy Český ráj a jeden z programů se konal v noci.

Během prvního programu jsme navštívili Arboretum na Bukovině, kde jsme viděli stromy původem až z Ameriky a zahráli si v lese zajímavé hry a luštěnky. A ve druhém jsme se dozvěděli informace o dvou sovách, které se vyskytují právě v okolí Sedmihorek na Hruboskalsku – výr velký a puštík obecný. Naučili jsme se přímo jejich zvuky a vyrazili do lesa, úplně za tmy, beze světla, bez povídání s naprostým tichem, si se sovy popovídat a poslouchali jsme, jestli nějakou uslyšíme. A měli jsme štěstí, protože se nám ozýval puštík. Výr měl na práci asi zrovna něco jiného, než poslouchat naše napodobeniny zvuků.

Také jsme šli krásnou procházkou po vršcích skal až na Valdštejn, kde jsme se v místním obchůdku občerstvili a sešli dolů do kempu kolem Čertovy ruky.

V kempu měly děti spoustu sportovního i odpočinkového vyžití třeba na pískovém hřišti, prolézačkách nebo v klubovně. Na jídlo jsme chodili do místní hospůdky, kde se o nás dobře postarali.

Víc takových povedených školních výletů.

 

fotogalerie

zskoberovy.rajce.idnes.cz/skolni_vylet_Sedmihorky_2019