Vlastík

22.05.2019 10:18

 

Po roce jsme se opět zúčastnili soutěže Vlastík, která se konala v Tatobitech. Z každého ročníku, od druháka po páťáka, jsme vybrali jednu chytrou hlavičku, která velmi dobře zná nejen historii a naši vlast, ale ovládá i postřehové a sportovní hry. Družstvo se skládalo z Vítka Fabiána, Michaela Opatřila, Amálie Vávrové a Anežky Cvrčkové. Ti po dva dny bojovali s dalšími deseti týmy. 

Tématem Vlastíka 2019 bylo 12 památek České republiky, které jsou zapsány v seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Naším vstupním úkolem pro soutěžení bylo, vybrat si jednu z památek a vymyslet scénku, kterou památku představíme, aniž bychom řekli její název. Ostatní družstva ji musela uhádnout. 

Poté na nás čekaly nejen znalostní testy, ale také drobné historické soutěže, velká terénní hra, pohybové a venkovní hry, zvládli jsme přenocovat ve spacáku v sokolovně spolu s ostatními družstvy a skamarádit se s dětmi z jiných škol. Po sečtení všech bodů, které byly velmi těsné, jsme skončili na sedmém místě, což je pro nás velký úspěch.  Dny plné her jsme si užili a těšíme se na příští rok.

 

fotogalerie

zskoberovy.rajce.idnes.cz/Vlastik_3

 

odkaz na celou akci škola Tatobity

198836.w36.wedos.ws/subdom/skola/2019/05/vlastik-2019-aneb-domov-je-misto-v-srdci/